Povratak

Zimska služba u njezi kose

Zimski uvjeti - zimska pravila njege kose! Srećom, NiKEL ima rješenje za sve!

27.11.2019

Zimska služba u njezi kose

Zimski uvjeti - zimska pravila njege kose! Srećom, NiKEL ima rješenje za sve!

27.11.2019

Suhi zrak u zatvorenim, grijanim prostorijama i hladan zrak vani, pomiješan sa snijegom i drugim padalinama, a možda najviše od svega stres pri svakodnevnoj izmjeni jednog i drugog za vašu kosu može biti poguban. Zato za njegu kose zimi vrijede drugačija pravila.

Donosimo nekoliko jednostavnih savjeta uz pomoć kojih ćete sačuvati vlagu, spriječiti isušivanje i štetan utjecaj hladnog zraka na vašu kosu

Blagi šamponi s prirodnim sastojcima

Zimi je posebno važno da koristite blage šampone za kosu, sa što više prirodnih sastojaka zato što često šamponiranje odstranjuje prirodna ulja s kože glave i uzrokuje suhoću vlasišta i kose. Dodatno ćete olakšati život svojoj kosi budete li koristili šampon za suho pranje te njime zamijenili barem jedno pranje kose tjedno.

Izbjegavajte sušilo

Kao što bi sastojci u šamponima trebali biti prirodni, tako bi zimi trebalo prednost dati prirodnom sušenju kose. To znači – izbjegavajte sušilo za kosu i ostavite kosu da se osuši prirodno. Jasno je da vruć zrak oštećuje kosu.

Koristite regenerator

Regenerator je važan uvijek, a zimi ga jednostavno ne smijete možete preskakati. Razlog je vrlo jednostavan – suha kosa sklona je pucanju, a uz pomoć regeneratora ona će biti elastična i spriječit ćete stvaranje elektriciteta.

Perite kosu mlakom vodom

Vruća voda oštećuje i isušuje kosu i kožu. Nakon pranja u mlakoj vodi, isperite kosu hladnom vodom kako bi ona zadržala vlagu, a dobit će i poseban sjaj.

Potkraćujte vrhove

Potkraćivanje vrhova kosi će vati volumen, vi ćete izgledati svježije i osjećati se bolje.

Koristite ulja za njegu kose

Za suhu kosu bez sjaja idealan je topli uljni tretman prije pranja.
Jedan od najboljih lijekova za isušenu, beživotnu kosu, kakva često zna biti nakon tretmana bojenja ili stresa, je pakung od kokosovog maslaca. Nekoliko žlica kokosovog maslaca dobro utrljajte u kosu i omotajte je vlažnim, toplim ručnikom. Toplina daje energiju koja ubrzava upijanje ulja u vlasi kose. Nakon pola sata kosu operite. Poslije ovog tretmana kosa će postati izvanredno mekana i blistava. Za ovaj pakung možete koristiti NiKEL Kokosov maslac! Ovaj balzam bogat je prirodnim uljima i vitaminima i idealna je njega tijekom cijele godine.